انتخاب سهم مناسب برای نوسان گیری شاید اولین موضوعی باشد که سرمایه گذاران به محض ورود به بازار سرمایه به دنبال آن هستند در کل از اهمیت فراوانی بین سرمایه گذاران برخوردار است و عموم فعالان بازار سرمایه به محض ورود به بورس به دنبال نوسان گیری در بورس هستند؛ چرا که بسیاری از سرمایه گذاران در ابتدای کار با سرمایه پایینی وارد این بازار می شوند و به دنبال راه های جادویی برای افزایش ثروت خود از طریق بازار سرمایه هستند و به همین دلیل بعد از اندکی فعالیت در بورس با واژه نوسان گیری آشنا می شوند و به دنبال یک راه چاره برای این نوع معامله در بازار سرمایه هستند.
نوسان گیری در بورس یعنی چه؟
تا به حال تعریف های متعددی را در خصوص نوسان گیری در بورس در سایت ها و مقالات خوانده اید و من هم به همین دلیل تعریف مختصری از آن را ارائه میکنم. به طور کلی نوسان را میتوان تغییرات قیمت سهام در کوتاه مدت نام برد و افرادی که در بازه زمانی کوتاه مدت کار میکنند و از نوسان قیمت ها استفاده می کنند را نوسان گیر می گویند. نوسان گیری در بورس با ریسک فراوانی همراه می باشد و به همین دلیل سرمایه گذارانی که به دنبال نوسان گیری هستند بازده های 5 تا 10 درصدی را برای این کار مناسب می دانند. البته این بازده ممکن است در چند روز حاصل شود و یا اینکه ممکن است در یک روز به دست اید. به عنوان مثال ممکن است سرمایه گذاری سهامی را در صف فروش بخرد و در همان روز در صفر تابلو و یا درصد های بالاتر بفروشد.
برای خرید سهم در صف فروش و نوسان گرفتن مقاله “شرایط خرید سهم در صف فروش” را مطالعه کنید. به عنوان مثال شکل زیر نماد مادیرا را در تاریخ 6 اذر نشان میدهد. همانطور که در شکل مشاهده میکنید این سهم از صف فروش تا صف خرید نوسان داشته است و سرمایه گذاری که در صف فروش موفق به خرید سهم می شود میتوانست در همان روز در صف خرید سهم را بفروشد و 10 درصد نوسان گیری کند. یعنی سهم در محدوده 9724 ریال صف فروش آن جمع آوری شد و تا محدوده 10746 ریال رشد کرد. البته این موضوع در حوزه بحث های تابلو خوانی در بورس می باشد که در مقالات بسیاری در خصوص این موضوع صحبت شد.
استفاده از ابزار ATR برای انتخاب سهم مناسب برای نوسان گیری
انتخاب سهم مناسب برای نوسان گیری هم میتواند با استفاده از رفتار شناسی بازار و تابلو خوانی باشد که در مقاله ” چگونه نوسان گیری کنیم؟ “ در خصوص آن صحبت شد و هم میتواند با استفاده از تحلیل تکنیکال باشد. در بخشهای قبل توضیح دادبم که یکی از ابزارهایی که میتوان برای نوسان گیری مورد استفاده قرار داد استفاده از اندیکاتور AVERAGE TRUE RANGE در نرم افزار داینامیک تریدر می باشد که از منوی Indicators و سپس ATR قابل نشان دادن در نمودار است. این اندیکاتور روند بازار را نشان نمی دهد و تنها میزان نوسان بازار را نشان میدهد. اندیکاتور ATR هنگامی که به سمت بالا در نرم افزار حرکت می کند نشان دهنده این است که نوسانات در بازار رو به افزایش است و هنگامی که به سمت بایین حرکت میکند نشان دهنده کاهش نوسانات است و هنگامی که در یک محدوده ثابت می شود نشان دهنده ثبات بازار می باشد
به عنوان نمونه در شکل زیر که مربوط به تایم فریم هفتگی سهام سایپا است. ATR در قسمت پایین نمودار مشخص است که آخرین ATR نشان داده شده عدد 104 ریال را نشان میدهد. معمولا از عدد 14 دوره برای ATR استفاده می شود. به عنوان یک فرمول کلی برای انتخاب یک سهم از یک مجموعه چند سهمی که شرایط معاملاتی خوبی برای خرید دارند توصیه می شود سهمی انتخاب کنید که نسبت ATR به قیمتش از نظر درصد عددی بالاتر داشته باشد. در واقع هر چه این نسبت بزرگ تر باشد برای نوسان گیری بیشتر توصیه می شود و کشش حرکت بزرگ تری دارد و بیشتر برای نوسان گیری پیشنهاد می شود.
مثلا در نمودار سهام سایپا ATR هفتگی معادل 104 ریال است که نشان می دهد سایپا به طور میانگین در یک هفته می تواند 104 ریال نوسان کند. از تقسیم 104 ریال به قیمت سهم که 1379 ریال است 7.5% بدست می آید که می گوید سهم سایپا در یک هفته می تواند 7.5% نوسان کند. حال به عنوان نمونه ای دیگر در سهم زیر که مربوط به سهام فولاد مبارکه است عدد ATR چهارده هفته گذشته معادل 55 ریال است که با تقسیم این عدد به قیمت لحظه ای 1335 ریال به عدد 4.1% می رسیم که با توجه به اینکه میزان نوسانات هفتگی سایپا نسبت به فولاد 83% بیشتر است برای نوسان گیری قطعا سایپا بهتر از فولاد در شرایط فعلی است.
مطلب مورد اشاره در خصوص ATR برگرفته از سایت سیکلیکال ویو می باشد.
بهتر است این مقالات را نیز مطالعه کنید.
سلام
مسئله اینجاست که داینامیک تریدر رو از کجا و چگونه نصب کنیم؟ سیستم داریم لطفا فایل و چگونگی نصب را در سایت قرار دهید با اموزش نصب
تشکر
سلام
سرچ کنید. مطلب آموزشی در خصوص نصب هست
استاد با توجه به زیاد بودن نماد های بورس و فرابورس عملاا امکان برسی تک تک نماد ها به صورت اندیکاتور و محسابه رنج نوسان وجود نداره تقریبا
راه حل جایگزین چیه؟
نرم افزاری یا فیلتری چیزی وجود نداره که بتونه این رنج رو بمون بده بدون محسابه کردن ما؟
سلام
از یک سری فیلترها میتونید اسفتاده کنید.
نمادهایی که به شما داده شد رو بررسی کنید و در صورتی که شرایط تکنیکالی مناسبی داشتند اقدام به معامله کنید
سلام استاد
این فیلتر ها رو از کجا باید پیدا کنیم یا بنویسیم
سلام
باید یاد بگیرید تا بنویسید
سلام استاد .ممنون بابت مطالب آموزنده تون.
من متوجه نشدم ۸۳٪رو چطور بدست اوردید در مقایسه این دو نماد
سلام
در متن توضیح داده شده است
سلام وقت بخیر . در مثال خساپا فرمودید به طور میانگین در یک هفته می تواند ۱۰۴ ریال نوسان کند. اما در نماد فولاد اشاره شد چهارده هفته گذشته معادل ۵۵ ریال است. نمودار هر دو سهم هفتگی ست و عدد ATR هم برای هر دو 14. چطور شد که در خساپا یک هفته گذشته فرمودید و در فولاد چهارده هفته گذشته؟؟؟
سلام
محاسبات توضیح داده شده است
سلام خسته نباشید
ببخشید مهندس چطور میتوان فهمید در آینده نزدیک مثلا تا ی هفته ی آینده جو بازار به سمت کدام گروه پیش میرود ؟
برای پیش بینی این مورد به چه اخباری باید توجه کنیم ، و این اخبار را معمولا میتوان از کجا بدست اورد؟؟
سلام
با توجه به ارزش معاملات بازار و ارزش صف های خرید و فروش
سلام وقتتون بخیر میخواستم تشکر کنم بابت محتوای آموزشی فوق مفیدتون ک توی کمتر سایتی شاید پیدا بشه دمتون گرم خداحفظتون کنه.
سلام
سپاس
سللام علیکم
ببخشید مشکل ما پیدا کردن سهم مناسب نوسان گیری هستش
اگر به صورت تیتر وار بفرمایید که از چه ابزاری استفاده می کنید واسه نوسانگیری ممنون می شم
نوسان گیری در بورس تجربه نیاز دارد و دانش بورس
غیر از این هیچ میانبری نیست
خوشم میاد که یک جوابدرست و حسابی به ملت ندادی😊
سلام
اگر نوسانگیری کردن جواب داشت حتما جواب میدادم
سلام آیا اندیکاتور ATR در متاتریدر هم دقت داینامیک رو داره ومیتوان استفاده کرد. باتشکر
سلام. ماهیت اندیکاتور هست. می تونید استفاده کنید ولی خب اعتبار اندیکاتور رو هم باید در نظر بگیرید