تابلو خوانی حرفه ای

تابلو خوانی و بازار خوانی : قدرت خریدار به فروشنده

تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس : چگونه سهام با قدرت خریدار زیاد را شناسایی کنیم

تابلو خوانی و  بازار خوانی در بورس یکی از تکنیک های معاملاتی خوب در بازار سرمایه می باشد که عموما می توان با استفاده از اطلاعات موجود در سایت مدیریت فناوری بورس تهران (tsetmc) برخی سهام مستعد رشد قیمتی را پیدا کرد و در کوتاه مدت به سود خوبی دست یافت. یکی از امکاناتی که این سایت در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد، نمایش تعداد خریدار و فروشنده‌های حقیقی و حقوقی بازار است بدین معنی که در معاملات روزانه، چه حجمی از سهام توسط خریدارها خریده و توسط فروشنده ها فروخته شده است. به همین دلیل این نسبت می‌تواند به عنوان یک تکنیک معاملاتی مناسب برای خرید سهم مد نظر باشد.

 

مثالی از تابلو خوانی و بازار خوانی  در بازار سرمایه

شکل زیر تعداد خریدار و فروشنده به همراه حجم  معاملات را در یکی از نمادهای بازار نشان می‌دهد.

تابلوخوانی و بازار خوانی

 

نمونه ای از تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس در شکل بالا را توضیح میدهیم. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌شود؛ از مجموع تعداد 37 خریدار، کل خریداران سهم حقیقی و در طرف فروشنده هم از تعداد  86 فروشنده، 85 فروشنده حقیقی و 1 فروشنده هم حقوقی می‌باشد. یعنی به طور میانگین هر خریدار تقریبا 27000 سهم خریده و هر فروشنده نیز به طور میانگین 11000 سهم فروخته است و این نشان می‌دهد میانگین حجم خرید توسط حقیقی ها بالاتر بوده است که به خودی خود نشان دهنده قدرت خریدار است. حال اگر تعداد خریدار حقیقی را بر تعداد فروشنده حقیقی تقسیم کنیم؛ قدرت خریدار در بازار بدست می آید. اکنون نسبت خریدار به فروشنده حقیقی در این نماد 0.43 بوده که نشان از خرید قوی در سهم است.

قبل از خواندن ادامه متن اینستاگرام رو دنبال کن:

اگر در بررسی تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس و در بخش قدرت خریدار به فروشنده؛ این نسبت به سمت صفر میل کند نشان دهنده قدرت خرید قوی در سهم است. به بیان دیگر این نسبت نشان می‌دهد که فروشنده ها با تعداد زیاد ولی با حجم کم فروشنده ولی خریدارها با تعداد کم ولی با حجم زیاد خریدار سهم هستند. برای تشخیص این سیگنال نباید صرفا یک روز را مبنای کار قرار داد بلکه باید این روند را برای چند روز دنبال کرد تا در نهایت جهت حرکتی سهم را تشخیص داد.

معمولا افرادی که تمایل به خرید سهم با حجم بالا دارند، به یکباره در سهم تحرک مثبت ایجاد نمی‌کنند بلکه آرام و به دور از هر گونه هیجان سهم را خریداری و درست زمانی که فروشنده خاصی در سهم وجود ندارد روند حرکتی جدیدی در سهم ایجاد می‌کنند.

 

تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس

 

بررسی اثرات خرید و فروش حقوقی در قدرت خریدار به فروشنده

تابلو خوانی و بازار خوانی و از طرفی نقش و اهمیت حقوقی های سهم در خرید فروش دارای اهمیت فراوان می باشد. گاهی اوقات زمانی که معاملات سهم را دنبال می کنیم میبینیم که در بسیاری از سهام حقوقی های بازار به عنوان خریدار و فروشنده ظاهر می شوند. در این حالت تابلوخوانی بازار اندکی دچار مشکل می شود و میتوان گفت قدرت خریدار به فروشنده به دلیل وجود حقوقی ها کارکرد خود را از دست می دهد. اما اینکه استراتژی حقوقی ها در خرید و فروش سهام چیست و آیا باید همراه با خرید حقوقی ها در بازار سهم خرید و یا همگام با فروش حقوقی ها در بازار سهام شرکت را فروخت نیاز به بحث جدید دارد که در مقاله ” خرید و فروش حقوقی نشانه چیست” به تشریح کامل موضوع پرداختیم.

 هنگامی که حقوقی ها در خرید و فروش سهم وارد می شوند بهتر است معاملات حقوقی های بازار را حذف کرد به این صورت که حجم خرید حقیقی ها را بر تعداد خریدار تقسیم کنیم و میانگین خرید هر سهم توسط شخص حقیقی را به دست اوریم در در طرف فروشنده نیز حجم فروش حقیقی ها را بر تعداد فروشندگان تقسیم کنیم و میانگین فروش هر حقیقی را به دست آوریم. به عنوان مثال میانگین خرید هر حقیقی 50000 سهم و میانگین فروش حقیقی نیز 13000 سهم باشد. در این حالت میتوان گفت که قدرت در سمت خریدار می باشد چرا که حجم بیشتری از سهم را خریده است. از طرفی شما قادرید سرانه خرید هر سرمایه گذار و سرانه فروش هر سرمایه گذار را با هم مقایسه کنید و در صورتی که سرانه هر سمت عرضه و تقاضضا بیشتر بود نشان میدهد که قدرت در آن سمت بیشتر است. حال برای دسترسی به قدرت خریدار به فروشنده در نماد ها دیگر نیاز به محاسبه ندارید. ما در ربات تابلو خوانی در بورس سرانه و کلی اطلاعات دیگر را گرد آوری کردیم. برای دسترسی به این ربات تابلو خوانی کافی است که وارد مقاله  ربات تابلو خوانی در بورس شوید و این ربات کاربردی را آموزش ببینید و استفاده کنید.

 

چرا قدرت خریدار به فروشنده گاهی درست عمل نمی کند؟

گاهی اوقات با سوال برخی از دانش پذیران در کلاس های آموزشی مواجه می شوم که چرا سهمی که قدرت خریدار مناسبی دارد ولی ممکن است روز بعد صف فروش و یا حتی منفی شود. برای پاسخ به این سوال باید چند نکته را مورد توجه قرار داد. 

✅ چک کردن حجم معاملات سهم : یکی از موضوعات مهم در بررسی قدرت خریدار به فروشنده حجم معاملات سهم می باشد. زمانی ما میتواتنیم به نسبت قدرت خریدار به فروشنده به عنوان یک فاکتور مهم توجه کنیم که حجم معاملات سهم بالاتر از حجم میانگین ماهانه باشد. به عنوان مثال ممکن است سهمی میانگین حجم معاملات ماهانه ان 2 میلیون برگ سهم باشد. در یک روز مشاهده میکنید که حجم معاملات سهم 300000تا و  سهم هم قدرت خریدار دارد و در محدوده های مثبت معامله می شود. حال ایا باید به این نسبت توجه کرد؟ پاسخ خیر است. چرا که این سهم 15 درصد حجم ماهانه خود معامله شده است و اعتبار لازم را ندارد.

موقعیت تکنیکالی سهم : اینکه سهم در محدوده حمایت و یا مقاومت باشد هم تاثیر زیادی در کارکرد نسبت قدرت خریدار به فروشنده دارد. فرض کنید سهمی در مقاومت است و قدرت خریدار هم بیشتر از فروشنده است و حجم معاملات هم بالا می باشد. در این حالت ممکن است فشار تقاضا زیاد باشد ولی از انجایی که سهم در محدوده مقاومتی است افزایش غرضه ها را هم شاهد می باشیم و ممکن است در روز بعدی شاهد کاهش قیمت سهم باشیم.

 

تابلو خوانی و بازار خوانی در عرضه های اولیه

نکته قابل توجه در بررسی قدرت خریدار به فروشنده این است که این نسبت را نمی‌توان در روزهای بعد از عرضه اولیه مورد بررسی قرار داد. چرا که در عرضه های اولیه تعداد کمی سهام بین سرمایه‌گذاران تقسیم و در روزهای بعد از عرضه اولیه، به دلیل انتظار سرمایه‌گذاران برای افزایش قیمت سهم و همگام با آن افزایش تقاضا برای خرید و از طرفی کم بودن عرضه ها، تعداد خریداران کم و تعداد فروشندگان بالا می‌باشد به همین دلیل نمی‌توان گفت که خریدها قوی تر از فروش بوده است.( به عنوان مثال 1000 نفر فروشنده و 100 نفر خریدار سهم هستند). در عرضه های اولیه بعد از متعادل شدن قیمت، نسبت تعداد خریدار به فروشنده در سهم را دنبال کنید. معمولا بعد از به تعادل رسیدن قیمت در کوتاه مدت، نمی‌توان انتظار افزایش قیمت یکباره در سهم داشت ولی حتما باید سهم مد نظر قرار گیرد. به عنوان مثال شکل زیر معاملات بعد از عرضه اولیه نماد شبصیر را نشان میدهد. همانطور که در شکل نشان داده شده است تعداد خریداران 2244 نفر و تعداد فروشنده ها 98348 نفر بوده است.

حال با توجه مطلب گفته شده نمی توان گفت که تعداد خریداراها به فروشنده ها برای 1/5 یا معادل 0.2 بوده است و این سهم برای خرید مناسب است چرا که گفتیم بعد از عرضه های اولیه معمولا نسبت های خریدار به فروشنده به دلیل حجم کم تعلق گرفته به سرمایه گذاران نمی تواند معیار مناسبی برای بررسی قدرت خریدار به فروشنده باشد.

تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس

موارد گفته شده بخشی از تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس می باشد که گفتیم یکی از تکنیک های معاملاتی در بازار سرمایه می باشد. حال ممکن است سرمایه گذار پیش خود فکر کند که چگونه میتواند در بین نمادهای بازار سرمایه، انهایی که قدرت خریدار بالا دارد را شناسایی کند که در مقاله ای تحت عنوان ” فیلتر نویسی در بورس : فیلتر قدرت خریدار به فروشنده” این موضوع را کامل بررسی کردیم که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید

 

 

جهت شرکت در کلاس آموزش تابلو خوانی در بورس کلیک کنید.

 

تابلو خوانی و بازار خوانی در بورس

 

مختصری از کتاب” سهام نخرید مگر با شناخت رفتار و روانشناسی بازار”

تالیف: مهدی افضلیان

خرید آنلاین کتاب 

خرید تلگرامی با پست پیشتاز:  پیام دهید

————————————————————————————————————-

پیشنهاد میکنم مقالات زیر را حتما بخوانید

ساز و کار فروش تعهدی در بورس

آموزش تحليل تكنيكال در بورس: چرا حمايت هاي تكنيكالي درست عمل نميكند ( بسيار مهم )

تابلو خوانی و بازار خوانی و تکنیک های معامله گری در بورس

سفته بازی در سهم چگونه ایجاد می شود

 

نوشته های مشابه

61 دیدگاه در “تابلو خوانی و بازار خوانی : قدرت خریدار به فروشنده

  1. پیمان معماری گفت:

    سلام استاد

    چقدر جالب بود. بسیار استفاده کردم

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      ارادت

  2. حسین گفت:

    با سلام
    آیا درست متوجه شدم شما کتاب ” سهام نخرید مگر با شناخت … ” را تالیف کرده اید ،اگر بله ، چگونه میتوان آن را تهیه کرد؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      بله تالیفی است

      فعلا در مرحله انتشار است

  3. ممنون بابت مقاله.ممنون بابت راهنمایی

  4. عزیز گفت:

    با سلام خدمت استاد افضلیان عزیز، جسارتا من یه جای مطلب بالا رو نگرفتم، در خصوص نسبت میانگین خریدار به فروشنده محاسبات من بر عکس میشه چرا؟ نسبت خریدار(27000) به فروشنده(1000) که میشه 27000/11000 یعنی حدود 2.5 ، بعد اگه به سمت صفر میل کنه که یعنی صورت کسر یعنی خریدار کم شده؟!!

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      شما حجم ها رو بررسی کردید در صورتی که باید تعداد خریدار به فروشنده را بررسی کنید

  5. مسعود مهین زاد گفت:

    استاد سلام. خیلی ممنون از مطالب مفیدتون. کتابی که تو بالا معرفی کردید توسط کدوم انتشارات چاپ شده؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      انشالله تا آخر امسال به بازار می اید.

      انتشارات دانش پژوهان جوان

  6. رضا اسلام زاده گفت:

    با سلام و سپاس از شما استاد افضلیان. مثل سایر مطالب عالی بود.
    یک سئوال : من عضو کانال شما هستم و اکثر مطالب آموزشی تون رو در این سایت مطالعه میکنم و بعضی ها رو میخوام ذخیره کنم در کامپیوترم و زمانی که در سفر هستم و یا فرصت دارم مطالعه کنم ولی ظاهرا امکان ذخیره و کپی کردن وجود نداره. چطور میتونم مطالب آموزشی رو ذخیره کنم؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام
      امکان کپی کردن از سایت را باز میکنم که بتوانید مطالب را در یک صفحه ورد کپی کرده و در صورت نیاز مطالعه کنید.

      1. رضا اسلام زاده گفت:

        از اینکه در نشر و اشاعه و آموزش اطلاعات علمی خود از هیچ کوششی مضایقه نمیکنید سپاسگزارم استاد عزیز

        1. mehdi afzalian گفت:

          سلام

          ارادت

  7. رضا اسلام زاده گفت:

    با سلام و وقت بخیر
    استاد لطفا امکان کپی کردن مطالب سایت رو فعال بفرمایید تا بتونیم در فرصت مناسب مطالب رو مطالعه کنیم. با سپاس

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام
      حتما این کار انجام می شود

      1. رضا اسلام زاده گفت:

        بینهایت سپاسگزارم.

        1. mehdi afzalian گفت:

          سلام

          ممنون

  8. پیمان گفت:

    با سلام
    آیا فیلتری هم برای اینکار وجود داره که در سایت tsetmc بشه سهام ها رو غربال کرد؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      بله

      فیلتر هم در بازار موجود هست. میتوانید با یک سرچ به بسیاری از فیلترها دسترسی داشته باشید

  9. حامد گفت:

    سلام. نمیشه پی دی اف کتاب رو برای فروش قرار بدید تا بخریم؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      در حال حاضر این امکان وجود ندارد. میتوانید اصل کتاب را تهیه کنید

    1. mehdi afzalian گفت:

      لینک اصلاح شد

      با تشکر

  10. علی گفت:

    یعنی در تابلو خوانی اصلا خرید و فروش حقوقی را نظر نگیریم!!؟؟
    پس جریان اینکه میگن حقوقی فلان سهم دارم‌خالی می‌کنه…. یا داره جمع می کنه…. یا فلان سهم خشکه خشک شده.‌‌….. چیه؟

    یا اینکه میگن حقوقی سهم داره با کد های حقیقی اش … کد به کد میکنه!
    اینا را هم‌میشه توضیح بدین……

    آخر به تعداد خریدار و فروشنده حقیقی باید نگاه کنیم، و کافیه؟؟…..یا یاتوجه به حجم خرید و فروش انجام شده‌و تقسیم‌بر تعداد خرید و فروش….. ببینیم هر خریدار حقیقی تقریبا چند سهم خریده و هر فروشنده حقیقی حدودا چند سهم فروخته.‌‌‌‌‌‌

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      کد به کد کردن در یک مقاله ای به صورت کامل توضیح داده شده است.

      در مورد خرید و فروش حقوقی هم در کتابم به صورت کامل توضیح دادم

  11. علی گفت:

    با سلام
    تو اون پاراگرافی که حقوقی ها رو حذف کردین میانگین خرید و فروش حقیقی ها رو چجوری به دست آوردین؟ 50000 و 13000

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      خریدار و فروشنده حقیقی تقسیم بر تعداد خریداران و فروشندگان حقیقی.

  12. علی گفت:

    درود وقت بخیر ممنون از آموزشهای ارزنده شما.
    من بارها بحث قدرت خریدار یا فروشنده را برای چند روز متوالی در یک سهم چک کردم ولی به نتیجه خاصی نرسیدم . معمولا دوسه روز قدرت خریدار بیشتر است و دو سه روز بعد قدرت فروشنده و این روال ادامه پیدا میکند .خیلی کم پیش میاد که 4 یا 5 روز پشت سرهم قدرت خریدار بیشتر باشه یا بالعکس .

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      این برای همه سهم ها نیست. قدرت خریدار و فروشنده را باید با حجم های مشخص شده داشته باشید. در غیر این صورت اصلا حجم معنایی ندارد

      1. هاشمی گفت:

        سلام خدمت استاد افضلیان . در مقاله فرمودید افزایش قدرت خریدار باید در چند روز بررسی بشه تا اهمیت پیدا کنه . اینو متوجه شدم . ولی پاسختون به این دوستمونو متوجه نمیشم . اینکه قدرت خریدار یا فروشنده را باید با حجمهای مشخص شده داشته باشیم و در غیر اینصورت حجم معنایی ندارد منظور چیه ؟ آیا یعنی حجم خاصی باید باشه ؟

        1. mehdi afzalian گفت:

          سلام- فکر کنید میانگین معاملات در یک هفته گذشته 500 هزار سهم باشه. در یک روز خاص کلا 100 هزار سهم معامله بشه و کلا هم 5 نفر خریدار و 20 نفر فروشنده باشند. این حجم چون از میانگین روزهای گذشته بسیار کمتر می باشد خیلی مناسب نیست و نباید در این حالت قدرت خریدار را در نظر گرفت چون حجم کیفیت لازم را ندارد.

  13. عمران گفت:

    خیلی ممنون از مطالب مفیدتون،ببخشید من متوجه تفاوت حجم خریدار و فروشنده در سهم نمیشم،مگر حجم خرید و فروش نباید برابر باشد؟تا فروشنده ای نباشه،خریداری هم نیست.ممنون میشم توضیحی بدین

    1. mehdi afzalian گفت:

      حجم متفاوت نیست.

      اگر خریدار 10 سهم بفروشد فروشنده هم 10 سهم میخرد ولی ممکن است خریدار 1 نفر باشد ولی فروشنده 3 نفر باشد. از این بحث برای قدرت خریدار بهئ فروشنده استفاده می شود

    2. Abolfzl1369 گفت:

      سلام وقتتون بخیر ، من یه کتاب ازتون خرید الان دهفتس تقریبا به دستم نرسیده ، هیچکیم جوابگو نیس

      1. mehdi afzalian گفت:

        سلام

        به پشتیبانی سایت پیام دهید

        1. محمد رضا گفت:

          با سلام
          تشخیص قدرت خریدار واقعی در سهام را چگونه بررسی کنیم.؟ ممنون میشم برامون توضیح بدید
          چونکه بعضی از حقیقی ها که میخواهند خرید سنگین بکنن برای رو نشدن دستشون در یک معامله خریدشون انجام نمیدن وتعداد معاملاتشون میبرن بالا ونمیگذارند که قدرت خریدار در تابلو زیاد نشون داده بشه
          ممنون

          1. mehdi afzalian گفت:

            سلام. از ربات تابلو خوانی در تلگرام استفاده کنید.

            @rasadkhoneh_bot

  14. محمد گفت:

    سلام استاد محترم
    تعداد شناوری سهم رو از کجا میشه متوجه بشیم؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام
      وقت بخیر. یه مقاله در خصوص شناوری سهم نوشتم که اونجا میتونید مطالعه کنید

      لینک مقاله:

      https://bit.ly/2R8O9zP

  15. رضا گفت:

    سلام جناب استاد افضلیان،

    راهی هست تا تاریخچه خرید و فروش حقیقی و حقوقی ها رو یکجا تو اکسل داشت تا بشه قدرت خریدار و فروشنده رو حساب کرد؟

    مثلا در سایت tse.ir خلاصه عملکرد بازار روزانه (اطلاعات حقیقی-حقوقی) برای کلیه سهام ها رو تو اکسل به ما میده ولی برای یک سهم یکجا ندیدم و با این خلاصه عملکرد باید تک به تک دانلود کرد که همون زمانی صرف میشه که بخواهیم در سایت tsetmc.com در تب حقیقی-حقوقی سهم اطلاعات را بصورت دستی استخراج کنیم.

    ممنون میشم راهنمایی کنید از کجا میشه این اطلاعات یا دیگر اطلاعات مشابه را یکجا در فایل اکسل استخراج کرد؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      اطلاعاتی که به این شکل نیاز داشسته باشید نیست

  16. اسدپور گفت:

    بسیار عالی و مفید
    متشکر

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      ممنون

  17. Amir گفت:

    سلام ببخشید قدرت خریدار و فروشنده نشاندهنده چه چیزی هست اقای افضلیان چه سینگنالی به ما میده ؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام
      همین مقاله رو بخونید کامل توضیح داده شده

  18. مصطفی گفت:

    سلام
    تشکر می کنم بابت مطالب خوبتون
    یه سوال داشتم
    در مثال اول اگر خریداران حجم کمتری نسبت به فروشنده داشته باشد(تعداد خریدار کمتر از تعداد فروشنده می باشد) قدرت کدام طرف است؟ در واقع تعداد مهم است یا حجم؟یا هردوی این ها باید لحاظ بشه با هم؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      مقاله را کامل مطالعه کنید. هم حجم و هم قدرت خریدار

  19. هادی گفت:

    سلام استاد خسته نباشید ممنون بابت مطالب مفید. تو بعضی سهم ها که بنده دارم بازیگر های سهم ترفندهایی برای بهم زدن این فرمول دارند چطور متوجه این موضوع بشیم

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      اون هم میشه ولی با استفاده از رصد لحظه ای حجم معاملات میشه این موضوع رو تشخیص داد

  20. امیر گفت:

    سلام استاد ببخشد میخواستم بدونم قدرت خریدار به فروشنده رو برای چند روز رو باید تحلیل کنیم تا به نتیجه برسیم که روز بعد قیمت میره بالا یا پایین؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      2 الی 3 روز- در حال حاضر باید سرانه را حساب کنید. یعنی جنبه تعدادی در حال حاضر ملاک نیست

  21. عبدالرضا گفت:

    با سلام
    من اولین بار است این فیلم را مشاهده نمودم به شما تبریک می گویم به عنوان یک استاد به خوبی تشریح فرمودید. برای اطلاعات دیگر مانند تفسیر کندل ها و فیبوناچی و.. چگونه می توانم اطلاعات کسب کنم ودر خدمت شما باشم

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      در مقالات دیگر در خصوص آن توضیح داده شده است

  22. م-جعفری گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید ببخشید ممکنه این قسمت ا متنو یه توضیح کوچولو بدین با تشکر از سایت خوبتون

    “در بخش قدرت خریدار به فروشنده؛ این نسبت به سمت صفر میل کند نشان دهنده قدرت خرید قوی در سهم است. به بیان دیگر این نسبت نشان می‌دهد که فروشنده ها با تعداد زیاد ولی با حجم کم فروشنده ولی خریدارها با تعداد کم ولی با حجم زیاد خریدار سهم هستند.”

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      فرض کنید یک نفر 50000 سهم بخرد و همین تعداد را 20 نفر بفروشند. این یعنی قدرت در سمت خریدار است

  23. مصطفی گفت:

    سلام
    شما میگی قدرت خریدار به فروشنده زیر یک باشه یعنی خریدار قویتره!! این کاملا اشتباهه.
    a/b a<b
    وقتی a قدرت خریدارته و b قدرت فروشنده و این نسبت کمتر از یکه پس قدرت فروشنده ات بیشتر از خریداره.
    اشتباه شما از اونجا شکل گرفته که اومدی تعداد خریدارها و فروشنده ها رو به جای قدرت خریدار و فروشنده در نظر گرفتی و کلا همه چیزو برعکس کردی

    1. mehdi afzalian گفت:

      با سلام

      مقاله رو مجددا بخونید. خیلی کار سختی نیست تشخیص قدرت خریدار به فروشنده.

      این نسبت اگر به تعداد باشه میشه نزدیک به صفر

      اگر به سهم خریداری باشد میشود آن طرفی که سهم بیشتری خریده و یا فروخته قوی تر است

  24. فرهاد گفت:

    سلام
    بنظر من اشتباه میکنید اگر بیشتر حجم فروش حقیقی توسط حقوقی خریداری بشه و تعداد خریدار حقیقی هم کم باشه و از تقسیم تعداد خریدار کمتر از یک شود که نمیشه بگی خریدار قدرت داره در صورتی که حجم بالا توسط حقوقی جمع شده و حقیقی چیزی نخریده مثال حجم فروش حقیقی 1000 و تعداد فروشنده 100 عدد و تعداد خریدار حقیقی 5 نفر و 2درصد حجم خردید شده یعنی 20 تا و نفری 4 عدد ولی حقوقی 980 از سهم جمع کرده حالا به گفته شما 5/100 و کوچکتر از یک و قدرت خریدار حقیقی که اینطور نیست .
    تشکر

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      بله ممکنه من اشتباه کنم

  25. جواد گفت:

    سلام جناب افضلیان
    برای من سوال پیش اومد چطور میشه بعضی اوقات با وجود قدرت و سرانه بالاتر خریدار نسبت به فروشنده سهم در قیمت منفی معامله میشه و حتی صف فروش میشه درحالیکه نباید باشه و برعکس در بعضی سهمها هم با وجود قدرت و سرانه پایین خریدار نسبت به فروشنده سهم در قیمت مثبت معامله میشه ؟ آیا اینها نشانه ای برای خالی کردن سهم یا جمع کردن آون هستند؟ممنون

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام. باید بررسی کنید چه سهمی هست و در چه شرایطی از بازار این اتفاق رخ میدهد. اگر شرایط فعلی بازار باشد اصلا امکان تحلیل نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *