خريد صندوق سرمایه گذاری مشترک : ابزار کاهش ریسک و سود مناسب
در خصوص خريد صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك گفتیم که بعد از دریافت کد معاملاتی در بورس سرمایه گذار باید رفته رفته دانش و تجربه لازم را برای خرید و فروش موفق در بازار کسب کند. در این میان برخی از افراد هستند که ریسک پذیری لازم برای ورود به بازار سرمایه را دارند اما فرصت لازم برای تحلیل در بازار برای خرید و فروش را ندارند. برای این دسته از افراد یک راهکار مطمئن و مناسب وجود دارد و آن هم صندوق های سرمایه گذاری مشترک می باشد که جز سرمایه گذاری غیر مستقیم به حساب می آید.
در این روش سرمایه گذار به روش مستقیم اقدام به خرید و فروش اوراق بهادار در بورس نمیکند بلکه پولش را در اختیار صندوق سرمایه گذاری مشترک قرار میدهد تا متخصصان صندوق به نیابت از شخص اقدام به خرید و فروش کنند. برای این کار کافی است سرمایه گذار به یکی از شرکت های کارگزاری و یا شرکت هایی که مجوز این صندوق ها را دریافت کردند مراجعه کند و سهام صندوق را که واحد سرمایه گذاری نام دارد خریداری کند. افرادی که واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها را خریداری میکنند مثل سهامداران شرکت ها، به نسبت سرمایه خودشان مالک دارایی های صندوق هستند بنابراین هرچه عملکرد صندوق بهتر باشد ارزش واحدهای سرمایه گذاری بیشتر و سود بیشتری نصیب سرمایه گذاران صندوق ها میشود. این صندوق ها توسط افراد متخصص مدیریت می شود. بنابراین احتمال موفقیت سرمایه گذاران از طریق این صندوق ها در مقایسه با سرمایه گذاری مستقیم برای افراد غیر حرفه ای بیشتر است.
مزایای استفاده از صندوق سرمایه گذاری مشترک چيست
۱- استفاده از خدمات کارشناسان
یکی از مزایای خريد صندوق سرمایه گذاری مشترک استفاده از کارشناسان خبره بازار می باشد که با تحلیل و درک درست بازار، سهام شرکت های با شرایط مناسب را میخرند و با خرید این شرکت ها، ریسک صندوق ها را به میزان زیادی کاهش میدهند. پس این مزیت برای سرمایه گذاران وجود دارد که با سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک از تخصص کارشناسان خوب بازار سهام استفاده کرده و ریسک سرمایه گذاری خود را به میزان زیادی کاهش دهند.
۲- تنوع بخشی به سرمایه گذاری و کاهش ریسک
کسانی که واحدهای صندوق سرمایه گذاری مشترک را خریداری میکنند در واقع مالک سبد متنوعی از سهام و اوراق مشارکت و سپرده های بانکی شده اند و به این ترتیب ریسک سرمایه گذاری خود را به میزان زیادی کاهش میدهند.
۳- قابلیت نقدشوندگی بالا
یکی از مزایای صندوق سرمایه گذاری مشترک قابلیت نقدشوندگی بالای آن می باشد. کسانی که قصد فروش واحد های سرمایه گذاری خود را دارند به راحتی میتوانند با مراجعه به دفاتر صندوق ها، درخواست ابطال تمام و یا بخشی از واحد های سرمایه گذاری خود را داده و در مدت ۷ روز کاری پول خود را دریافت کنند. حال سوالی که برای سرمایه گذاران ایجاد می شود این است که آیا ممکن است امکان پرداخت اصل پولشان در هنگام فروش وجود نداشته باشد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بیشتر صندوق های سرمایه گذاری مشترک دارای ضامن نقد شوندگی می باشد و مشکلی از بابت فروش و دریافت وجه صندوق وجود ندارد.
۴- صرفه جویی در مقیاس و کاهش هزینه معاملات
هر سرمایه گذاری برای خرید و فروش در بازار سرمایه باید درصدی را به عنوان کارمزد در خرید و فروش پرداخت نماید. از آنجایی که هزینه انجام معاملات در صندوق سرمایه گذاری مشترک بین همه دارندگان واحدهای صندوق تقسیم می شود، سهم هریک از سرمایه گذاران از این هزینه ها کاهش می یابد و به همین جهت سرمایه گذاران در صندوق های سرمایه گذاری مشترک هزینه ای از بابت صندوق ها پرداخت نخواهند کرد.
۵- امکان انتخاب آسان
از ديگر مزاياي خريد صندوق سرمايه گذاري مشترك امكان انتخاب راحت تر آن نسبت به خريد سهام مي باشد. در حال حاضر تعداد صندوق سرمایه گذاری مشترک رو به افزایش می باشد و هر سرمایه گذاری می تواند با توجه به شرایط ریسک پذیری و ریسک گریزی خود، صندوقی را انتخاب کند. البته در خصوص معیارهای ارزیابی صندوق در قسمت های بعد توضیحاتی ارائه شده است.
صندوق سرمايه گذاري مشترك را چگونه انتخاب كنيم
برای بررسی صندوق سرمایه گذاری مشترک و مقایسه آنها با یکدیگر و از طرفی مشاهده قیمت روز صندوق ها وارد سایت WWW.FIPIRAN.COM شده و بر روی گزینه صندوقها کلیک کرده و گزینه مقایسه صندوقها را انتخاب می کنیم با سه گزینه صندوقهای در سهام، درآمد ثابت و مختلط رو به رو میشویم که در ادامه در خصوص هر یک توضیحاتی داده می شود.
چگونه صندوق سرمایه گذاری مشترک را مقایسه و انتخاب کنیم
برای ارزیابی و مقایسه در خريد صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك بهتر است عملکرد ۶ ماهه و یک ساله صندوقهای سرمایه گذاری را بررسی کنید چرا که هر چقدر زمان مد نظر بیشتر باشد نشان میدهد که بازدهی آن صندوق سرمایه گذاری اعتبار بیشتری دارد و بیشتر می توان به آن درصد بازدهی آن اعتماد کرد. البته برخی در ارزیابی این صندوق ها، بازدهی ماهانه را در نظر میگیرند که به نظر کار اشتباهی است چرا که ممکن است یک صندوق در یک ماه خاص بازدهی بالایی داشته باشد ولی در بقیه ماه ها عملکرد خوبی نداشته باشد و همین موضوع باعث شود که سرمایه گذار دچار اشتباه شده و صندوق با بازدهی ماهانه بالاتر را انتخاب کند. به همین دلیل بهتر است برای خرید صندوق های سرمایه گذاری مشترک بازه های زمانی 6 ماهه و 1 ساله را بررسی کرده و سپس در خصوص خرید این صندوق ها برنامه ریزی کرد.
بهترين صندوق سرمايه گذاري مشترك كدام است
در خصوص خريد بهترين صندوق سرمايه گذاري مشترك يكي از مهم ترين عواملي كه بايد مورد توجه قرار داد عمر صندوق و ميزان بازهي آن از ابتداي فعاليت مي باشد. فرض كنيدعمر صندوق ٧٣٠ روز باشد و بازدهي صندوق از ابتداي فعاليت ١٧٠ درصد باشد؛ اين نشان مي دهد كه اين صندوق سالانه بازدهي تقريبا ٨٥ درصدي داشته است و در مقايسه با سرمايه گذاري در بانك بازدهي بسيار خوبي داشته است. از ديگر عوامل مهم در اينكه كدام صندوق سرمايه گذاري را براي خريد انتخاب كنيم؛ بازده صندوق در بازه زماني ٦ ماهه و يك ساله مي باشد. بسياري از افراد براي خريد و انتخاب صندوق ها بازه زماني يك ماهه را نگاه ميكنند و زماني كه ميبينند بازده صندوق در بازه يك ماهه بالا بوده، شروع به خريد صندوق ميكنند در صورتي كه اين كار اشتباه مي باشد. يعني ممكن است صندوق در آن ماه خاص بازده خوبي داشته ولي در ماه هاي قبل تر از آن بازدهي خوبي نداشته است و اين نشان ميدهد كه بازدهي صندوق داراي نوسان است و نميتوان به آن اعتماد كرد. به همين دليل بهتر است بازدهي صندوق را در بازه زماني ٦ ماهه و يك ساله مورد بررسي قرار داد.
مختصری از کتاب ” به بورس خوش آمدید “
تالیف” مهدی افضلیان
اطلاعات بیشتر در مورد کتاب در لینک
خرید کتاب به صورت آنلاین خرید آنلاین کتاب
با سلام
سپاس
ممنون از شما
سلام
یکی از مواردی که برای من مهمه اینه که صندوق در شرایط رکود هم بتونه کارشناسانش سهمای خوب رو پیدا کنن و باز هم سود کنن
به عنوان مثال در پایبز ۹۷ پس از رشد سه ماهه بورس وارد دوران اصلاح سه ماهه ای شدیم
میخام صندوقی را پیدا کنم ک در این شرایط نیز تک سهمای در حال رشد رو پیدا کرده و بازم به سود رسیده
چطور و با چه فاکتوری میشه این صندوق رو پیدا کرد؟
سلام
ماهیت صندوق ها دو دسته هست. یا صندوق های درآمد ثابت داریم که بازدهی ثابتی معادل 20 درصد هست و یا صندوق های در سهام.
در صندوق های در سهام هم معمولا با رشد و ریزش بازار، افزایش و یا کاهش قیمت رو در صندوق ها داریم.
سلام چند مورد از صندق های در سهام ک ب نظر شما خوب هستن رو معرفی کنید
سلام
در متن توضیح دادیم که بر اساس بازه های زمانی 6 ماهه و یک ساله بررسی کنید و صندوق ها را انتخاب کنید. امکان سورت کردن بر اساس بازدهی هم در ساتی fipiran.com وجود دارد
با این وضعیت اقتصادی در سال جدید ما نمیتونیم شیش ماه یا یکسال گذشته سهمو مبنای خریدمون برای شیش ماه یا یکسال اینده بکنیم
آیا در حاضر برای معاملات آتی و آپشن، صندوقی وجود دارد؟
سلام
خیر . ولی به زودی راه اندازی می شود
با سلام جناب افضلیان
من یکی از زخم خوردگان همین صندوق ها هستم ، این صندوق بدون استثنا کلاهبردارن و چیزی به عنوان مدیریت ریسک در انها معنی ندارد و به هیچ وجه پاسخگو نیستند، سود پرداختی دقیقا رابطه مستقیم با بازدهی شاخص کل دارد و در روزهای منفی شاخص هم زیان نصیب سهامدران میشود بدون توجه به پرتفو که دارند.
نحوه محاسبه سود و زیان صندوق ها مشخص نیست و به هیچ عنوان پاسخگو نیستند.
من سال گذشته ۳۰ میلیون تومان ضرر کردم و اگر باور ندارید گزارش ان را می فرستم.
من طی چند سالی که در بورس فعالم بدترین ضررم ناشی از این صندوق ها بود که متاسفانه در کلاس تابلوخوانی که در خدمتتان بودم با انها اشنا شدم و اعتماد کردم.
این صندوق ها Nav صدور و ابطال را با تاخیر زمانی ۴۸ ساعته به همراه یک کارمزد قابل توجه حساب میکنند به گونه ایی که میلغ قابل توجهی از حساب کسر میگردد.
تجربه به من ثابت کرده گربه راه رضای خدا موش نمیگیرد علی الخصوص در ایران.
با تقدیم احترام
سلام
این صندوق ها مدیریت پرتفو دارند و و از آنجا که سهام معامله میکنند ریسک ان با ریسک بازار عملا برابر می باشد. یعنی شما نباید انتظار داشته باشید که در صندوق در سهام سرمایه گذاری کرده اید و با ریزش بازار سود کنید. اگر بازار ریزش همه جانبه دارد یعنی عملا صندوق ها که دارایی بر مبنای سهام دارند نیز ریزش قیمتی دارند. این صندوق ها ریسک برابر با بازار دارند.
باتوجه به صحبتهای جناب توافقی میشه گفت که بایدروی صندوقهای باسودثابت حساب کردوگرنه که اگرقراربر ریسک وضررباشه خودمون تحلیل کنیم قطعابهتره
سلام
بله دقیقا درست هست
سلام
ايا شما خريد اين صندوق ها را پيشنهاد ميكنيد؟؟
با سلام
باید با توجه به معیار ریسکی که دارید این صندوق ها را بررسی کنید.
با عنایت به توضیحات جناب توافقی، برای رهایی از مشکلی که ایشون فرمودند، باید در روزهایی که شاخص کل صعودی هست برای ابطال مراجعه کنیم. درسته؟
با سلام
نه خیلی ارتباطی به این موضوع نداره. باید وضعیت شرکت هایی که در پرتفوی اون صندوق هست رو بررسی کنید.
با سلام
ممنواز مقالات خوب شما
كمتر كسي پيدا ميشه اطلاعات به اين خوبي را به رايگان در اختيار همه قرار بده
با سلام
لطف دارید
خیلی ممنون از مقالات خوب تون و زحماتی که برای راهنمایی مخاطبین میکشید.
سلام
ممنونم
سلام خسته نباشید استاد اون صندوق ها یا سبد هایی که سود بیشتری دارند شرایطش چه جوریه از کجا میشه شرایط اونها رو مطالعه کرد ممنون
سلام
وضعیت کلیه صندوق ها در سایت fipiran وجود دارد که میتونید مشاهده و بررسی کنید
سلام , برای انتخاب صندوق مناسب برای سرمایه گذاری , کتاب یا منبعی می شناسید که بتوان درک و شناخت درستی از عوامل مهم در انتخاب صندوق پیدا کرد ?
منظورم عواملی مانند میزان دارایی صندوق ,تعداد سهام , دوره های افزایش موجودی و…
ممنون از اطلاعاتی که به اشتراک میگذارید.
سلام
3 تا مقاله در خصوص صندوق های سرمایه گذاری مشترک قرار دادم. بخوانید متوجه میشید
ممنون از ارائه مقاله وراهنمایی شما
سلام
سپاس
من تلگرام شما را سرچ میکنم ولی چرا بالا نمیاد؟
سلام
@mehdiafzaliaan
سلام استاد
مي خواستم نظرتون رو راجع به امنيت سرمايه گذاري در صندوق هاي با درآمد ثابت البته بدون ضامن نقد شوندگي بدونم ، چون پشت سر خيلي از بانك ها هم حرف و حديث هست ، اينا كه صندوق هستند سود بالاتر ميدند ولي ممكنه اصل پول رو هم از دست بديم ؟
سلام
مشکلی ندارند
سلام یک نفر تو دیوار پیام گذاشته که درازای دریافت درصدی از سود سیگنال های سهام خوب و قابل رشد میگم بخری به وقتشم بفروشی فقط مشکل اینجاس در هرشرایطی میگه بالای ۷۰درصد سود شیش ماهه میکنی یعنی تو ریزش بازارم میشه مگه سود کرد خلاصه به اینها میشه اعتماد کرد یا نه یکی از دوستام میگه با سرمایت قمار میکنه شد سودشو میگیره نشدم میگه قسمتت نبوده فقط مسعله اینجاس طرف میگه هم برا اون ۱۵یا ۲۰درصد سود خودم هم برا ضرر احتمالی شما میریم محضر همه رو رو برگه ثبت میکنیم ضرر دادی من تقبل میکنم خلاصه گیج شدم کلا منم و ۵۰ملیون سرمایه اونم بره که باید برم سر چهارراه شیشه ماشین پاک کنم از طرفیم همین ۵۰تومن تو بانک بزارم سال دیگه ۳۰تومنم نمیارزه بااین وضعیت
سلام
مخالفم
با سلام صندوق با درآمد ثابت مثل سود بانکی بلند مدت است با توجه به کاهش ارزش ریال ظاهرا صندوق سهامی گزینه بهتری خواهد بود اما سؤال این است که ضامن نقدشوندگی ملاک انتخاب می باشد؟مثلاصندوق بانک توسعه تعاون الان ۳۱۳ درصد درسال بازدهی دارد و مدت ۷ سال بازدهی آن ۲۳۲۵ درصد است و ضامن آن بانک توسعه وتعاون است اما صندوق امید توسعه در سال ۱۱۵۸ درصد بازدهی(سود) و در مدت ۷ سال ۱۱۶۴۴ درصد سود داشته است اما ضامن ندارد بنظر شما کدام مورد اعتماد هستند آیا سود زیاد گول زنک است؟ممنون
سلام
معمولا صندوق هایی که در بازار هستند مشکلی نداشتند تا به حال.
یعنی بحث ضامن نقد شوندگی بحث مهمی نیست
با سلام
در مورد صندوق امین یکم توضیحاتی بدین؟ ممنون
سلام
در مقاله ای تحت عنوان صندوق های قابل معهامله در بورس کامل توضیح دادم