تابلو خوانی حرفه ای

چند نکته مهم برای معامله گری در بورس

چند نکته مهم برای معامله گری در بورس

اگر شما هم به تازگی وارد بازار سرمایه شدید، باید همواره نکاتی را مد نظر قرار دهید تا به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شده و بتوانید بیشترین سود و بهره را از معاملات خود ببرید. پیشنهاد می‌کنم قبل از خواندن این مقاله، مقاله “نکات کلیدی روانشناسی بازار سرمایه” را مطالعه کنید. در کل درک این موضوعات کلیدی در سرمایه‌گذاری ممکن است به لحاظ ظاهری بسیار ساده باشد اما مفاهیم عمیقی در دل خود دارد. پس تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.

چند نکته مهم برای معامله گری بورس

1) به دنبال نوسان گیری نباشید!

یکی از نکات معامله‌گری بورس این است که در مراحل ابتدای کار به دنبال نوسان گیری نباشید. عمدتا افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه می‌شوند، دوست دارند یک شبه راه صد ساله را طی کنند و به همین دلیل به دنبال روش‌هایی که سودهای کوتاه مدت به دست آورند و سریعا موفق شوند. این افراد برای رفع نیاز خود به دنبال شبکه‌های اجتماعی برای خرید و فروش هستند و عموما نتایج خوبی به دست نمی‌آورند و در همان مراحل شروع به فعالیت در بورس بخش زیادی از سرمایه خود را از دست داده و از بازار خارج می‌شوند. عده‌ای هم در این شرایط و با هدف کسب سود کوتاه مدت به دنبال نوسان گیری در بورس هستند در صورتی که حتی اصول اولیه نوسان گیری در بورس را هم نمی‌شناسند و با خرید و فروش‌های پی در پی، سرمایه خود را از دست می‌دهند.

نکات معامله گری در بورس

2) تعصب را کنار بگذارید

از دیگر نکات معامله گری بورس که به جنبه روانشناسی مربوط می‌شود، این است که تعصب در معاملات را کنار بگذاریم. اجازه دهید این موضوع را با مثال توضیح دهم. فرض کنید سهام شرکتی را با تحلیل و با توجه به چشم انداز آینده آن صنعت و چشم انداز سود آوری خریده باشید. زمان می‌گذرد و می‌بینید که قیمت سهام شرکت در حال کاهش است و به حد ضرر شما رسیده است. با همان مفروضات قبلی سعی در بررسی شرایط دارید و می‌بینید که یکی از متغیرهای سودآوری شرکتی تغییر کرده و انتظار می‌رود که سود شرکت کاهش یابد ولی شما نمی‌پذیرید و پیش خود فکر می‌کنید که شرایط مجددا تغییر می‌کند. پس دوباره دست به خرید پله ای می‌زنید و میانگین کم می‌کنید ولی باز هم قیمت کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که شما نسبت به سهم مورد نظر تعصب دارید و حاضر به فروش آن نیستید و به اصطلاح با سهم مورد نظر ازدواج کرده‌اید. پس بهتر است در خرید و فروش سهام تعصب را کنار بگذارید تا بتوانید تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

3) آموزش ببینید و تحلیل کنید

آموزش در بازار سرمایه حرف اول را می‌زند و هر سرمایه گذاری باید قبل از ورود به بازار سرمایه و فعالیت در این بازار آموزش ببیند و سپس به خرید و فروش بپردازد. عده‌ای فکر می‌کنند که بازار سرمایه بازاری است که صرفا باید در آن به دنبال کسب سود بود و فعالیت در این بازار هیچ ضرر و زیانی برای سرمایه‌گذار به همراه ندارد در صورتی که این تفکر اشتباه است و این بازار در کنار سود، زیان نیز به همراه دارد و سرمایه گذار باید حتی الامکان قبل از ورود به بازار سرمایه آموزش ببیند. آموزش‌های بازار سرمایه در چهار سطح مقدماتی، متوسط، پیشرفته و مهارتی ارائه می‌شود. اگر سرمایه گذاری قصد شروع فعالیت در بازار سرمایه را دارد ابتدا باید کلاس آموزش سرمایه گذاری موفق در بورس را بگذراند و پس از آن در دوره تحلیل تکنیکال مقدماتی و تابلو خوانی در بورس شرکت کند. سرمایه گذار پس از این مرحله می‌تواند کم کم معاملات خود را شروع کند اما برای کسب دانش بیشتر نیاز است که مرحله به مرحله دوره‌های متوسط و مهارتی را نیز طی کند. ممکن است آموزش و شرکت در دوره‌های آموزشی اندکی زمان ببرد اما سرمایه گذار می‌تواند سرمایه گذاری مطمئن‌تری داشته باشد.

بهترین زمان برای فروش سهم چه زمانی است؟

زمان فروش سهم در بازار یکی دیگر از نکات معامله گری در بازار سرمایه به حساب می‌آید که تقریبا مشکل هر سرمایه گذاری با فعالیت در این بازار است. به طور کلی زمان فروش هر سهم توسط سرمایه گذار دقیقا در هنگام خرید آن سهم تعیین می‌شود. یعنی زمانی که سرمایه‌گذار بعد از بررسی سهم اقدام به خرید آن می‌کند باید بر اساس استراتژی معاملاتی خود بداند که حد سود و حد زیانش به چه میزان باشد تا پس از رسیدن سهم به آن محدوده‌های معاملاتی اقدام به خرید و فروش کند. اما برخی از نکات وجود دارد که به سرمایه گذار کمک می‌کند زمان فروش سهم را به درستی تشخیص دهد. برای فهم آن بهتر است مقاله ” بهترین زمان فروش سهمرا مطالعه کنید.

شاید علاقمند باشید این مقالات را هم مطالعه کنید.

همراه با من در اینستاگرام:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *