تابلو خوانی حرفه ای

چگونه ورود نقدینگی به بورس را تشخیص دهیم؟

چگونه ورود نقدینگی به بورس را تشخیص دهیم؟

تشخیص ورود نقدینگی به بورس یکی از راه‌هایی است که سرمایه‌گذاران با استفاده از آن می‌توانند وارد بازار شوند و معامله کنند. یکی از مشکلاتی که سرمایه گذاران در بورس دارند این است که در زمان نامناسب اقدام به خرید سهم می‌کنند و این موجب می‌شوند با وجود این‌که شرایط تکنیکال یا بنیادی سهم مناسب است ولی در نهایت قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و سرمایه‌گذار هم متضرر می‌شود. به همین دلیل هم نیاز است یک سرمایه گذار ابتدا ورود نقدینگی به بورس را تشخیص دهد و سپس اقدام به معامله کند ولی در بازار سرمایه ایران بزرگ‌ترین ضعف بازار عدم دانش در این خصوص است. در این مقاله قصد داریم درباره تشخیص ورود نقدینگی به بازار سرمایه صحبت کنیم و بگوییم یک سرمایه‌گذار باید مولفه‌های ورود به بازار سرمایه را بداند و سپس اقدام به معامله کند. برای بررسی ورود نقدینگی به بورس باید در خصوص ارزش معاملات و ارتباط آن با ورود نقدینگی به بورس، ورود پول هوشمند به سهم و در نهایت فیلتر ورود نقدینگی به سهم اطلاعاتی داشته باشید.

1) استفاده از ارزش معاملات برای تشخیص ورود نقدینگی

ورود نقدینگی به بورس می‌تواند همگام با ارزش معاملات هم باشد. یکی از سیگنال‌هایی که تعیین می‌کند ورود نقدینگی به بازار سرمایه اتفاق افتاده یا خیر، ارزش معاملات روزانه بازار است. ارزش معاملات یک شرکت معمولا از ضرب حجم معاملات روزانه سهم در قیمت آن به دست می‌آید. حال فرض کنید اگر این فرمول را برای کل شرکت‌هایی که در روز معامله می‌شوند محاسبه کنیم، ارزش معاملات کل بازار به‌دست می‌آید.

معمولا و طبق تجربه، در بازار سرمایه زمانی که ارزش معاملات خالص روزانه بازار یعنی ارزش کل معاملات منهای معاملات بلوکی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان باشد می توان گفت بازار شادابی لازم را دارا می باشد و فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری وجود دارد. البته بیان این جمله نشان دهنده این نیست که در روزهایی که بازار تا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان معامله می‌کند برای سرمایه‌گذاری مناسب نیست بلکه در بازارهای با ارزش معاملات پایین هم امکان نوسان‌گیری و خلق فرصت مناسب در بازار وجود دارد. اما زمانی که ارزش معاملات بازار بالا می‌رود این امکان برای همه فراهم می‌شود که از فرصت‌های موجود و خریدن سهم و کسب سود استفاده کنند.

ورود نقدینگی به بورس

2) تشخیص ورود پول هوشمند به سهم

ورود پول هوشمند به سهم و تشخیص آن می‌تواند کمک زیادی به سرمایه‌گذار برای شناخت سهام یا گروهی باشد که نقدینگی وارد آن شده است. شناسایی پول هوشمند یکی از روش‌هایی است که برخی از سرمایه‌گذاران برای تشخیص ورود نقدینگی به یک صنعت یا سهم از آن استفاده می‌کنند. ممکن است شنیده باشید که پول هوشمند وارد بورس شده یا پول هوشمند وارد فلان صنعت شده است. آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان ورود پول هوشمند به سهم را تشخیص داد؟ پول هوشمند تحت یکی از شرایط زیر وارد بازار بورس می‌شود که در ادامه ذکر می‌کنیم:

نشانه های ورود پول هوشمند به سهم

  1.  زمانی که وضعیت بازار نامساعد است و همه اظهار نا امیدی می‌کنند و به نوعی فشار فروش در سهم بالاست و تقاضایی برای سهام شرکت‌ها وجود ندارد آنجاست که پول هوشمند می‌تواند وارد بازار شود.
  2. جایی که قیمت‌ها به پایین‌ترین حد خود رسیده و اصطلاحا قیمت‌ها کف هستند.

 

در تشخیص نشانه‌های ورود پول هوشمند در سهم، بازیگران اصلی سهم تحت عنوان سرمایه نهادی وارد بازار می‌شوند و شروع به خرید سهام شرکت‌ها می‌کنند و یک موج قوی را در سهام شرکت‌ها ایجاد می‌کنند. زمانی که قیمت‌ها حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد در بازیگران ثانویه و خرد بازار هیجان زیادی برای خرید سهام ایجاد می‌شود تا از رالی ایجاد شده در بازار جا نمانند. این زمان همان زمانی است که اخبار و شایعات بازار حسابی داغ و بهترین خبرهایی که در صنعت وجود دارد منتشر می‌شوند و اینجاست که هدف‌گذاری در خصوص قیمت سهم بسیار افزایش یافته و به محدوده ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد می‌رسد و همه سرمایه‌گذاران از رشد قیمت سهام صحبت می‌کنند.

در مرحله بعدی بعد از یک رشد خوب در قیمت سهام، پول هوشمند از سهم خارج می‌شود و معمولا هم در طی چند روز اتفاق می‌افتد. معمولا هم شاهد کاهش سریع قیمت سهم هستیم و سرمایه گذاران خرد بازار که صرفا با استفاده از تبلیغات و جو هیجانی بازار وارد سهم شده‌اند؛ آخرین بازندگان سهم به حساب می‌آیند. معمولا این سرمایه‌گذاران متوجه خروج پول بعد از رشد قیمتی نمی‌شوند و از آنجایی که حجم هم در ریزش‌های قیمتی بالاست پیش خود می‌گویند که ”حجم‌ها بالاست و به نظر این اصلاح قیمتی است و انتظار رشد قیمت سهم در آینده وجود دارد” در صورتی که این تفکر اشتباه است و کاهش قیمت به همراه حجم‌های سنگین در واقع قسمتی از بازی است که بخشی از رویه ورود و خروج پول هوشمند است.

 ورود نقدینگی به بورس

 

فیلتر ورود نقدینگی به بورس

گاهی اوقات می‌توان با استفاده از فیلترها در دیده بان بازار ورود نقدینگی به بورس را تشخیص داد. به همین جهت باید عواملی را که در ورود نقدینگی به بورس موثر است تشخیص داد و فیلترهای مربوط به آن را نوشته و در دیده بان بازار اجرا کرد. یکی از عواملی که می‌تواند ورود نقدینگی به سهم را مشخص کند حجم معاملات است که استفاده از آن می‌تواند کمک بسیاری به سرمایه‌گذار کند و با استفاده از آن سهامی که به یک باره حجم معاملات آن افزایش پیدا می‌کند را در فیلتر مشخص کرد. دستور زیر فیلتر ورود نقدینگی به سهم را نشان می‌دهد. اما به خاطر داشته باشید که باید وضعیت تکنیکال و تابلو خوانی سهم را هم مد نظر داشته باشید تا با استفاده از آن قادر باشید سهامی که ورود نقدینگی در آن اتفاق افتاده است را تشخیص دهید و سپس اقدام به معامله کنید. به همین منظور کافی است دستور زیر را در بخش فیلتر سایت tse تایپ کنید.

ورود نقدینگی به بورس

چه عواملی در ورود و خروج نقدینگی تاثیر دارند؟

ورود نقدینگی به سهم با حجم معاملات یکی از تکنیک های موثر در تابلو خوانی برای انتخاب سهم می باشد. در این مقاله آموزشی آموزش میدهم که چگونه حجم معاملات می تواند به عنوان یکی از فاکتور های موثر در انتخاب سهم به سرمایه گذار کمک کند. البته این موضوع را مد نظر داشته باشید که ارزش معاملات نیز میتواند در یک سهم به عنوان فاکتور ورود نقدینگی مد نظر قرار گیرد چرا که ارزش معاملات از ضرب حجم معاملات در قیمت سهم به دست می آید. 

1) حجم معاملات

یکی از موضوعات قابل توجه در خرید و فروش سهام، حجم معاملات سهم است.  حجم معاملات سهم تعداد سهامی می باشد که روزانه بین خریدار و فروشنده مبادله می شود. اما نکته اصلی اینجاست که کارکرد حجم معاملات در بازار سرمایه چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد. حجم معاملات هر سهم را به صورت روزانه میتوان در صفحه سایت مدیریت فناوری بورس تهران به آدرس  tsetmc.com  مشاهده کرد. به عنوان مثال در شکل زیر حجم معاملات شرکت آریان نشان داده شده است.

ورود نقدینگی به سهم با حجم معاملات

در صورتی که بخواهیم حجم معاملات سهم را در روزهای گذشته (به عنوان مثال یک هفته گذشته) نیز مشاهده کنیم یا می‌توانیم با استفاده از نمودار حجم- قیمت آن را مشاهده کنیم و یا با استفاده از سابقه معاملات در صفحه هر نماد، حجم معاملات سهم در روزهای گذشته را مورد رصد و بررسی قرار دهیم. اما نکته اصلی اینجاست که کارکرد استفاده از حجم معاملات سهم در بازار سرمایه چیست و چگونه می توان از آن در معاملات بازار سهام استفاده کرد که در این بخش سعی می‌کنیم با یک مثال آن را به بیان ساده توضیح دهیم. فرض کنید حجم معاملات روزانه سهمی به صورت میانگین همواره بین 3 الی 4 میلیون سهم است. حال حجم معاملات سهم به یکباره افزایش پیدا کرده و به 13 میلیون سهم رسیده است. تا اینجای کار سرمایه گذار به این نتیجه می رسد که حجم معاملات سهم به صورت غیر عادی افزایش پیدا کرده و باید به دنبال دلیل آن و بررسی سهم باشد و افزایش حجم معاملات را به عنوان یک هشدار برای خود به حساب آورد که یا ورود نقدینگی به سهم اتفاق افتاده است و یا خروج نقدینگی.

گاهی اوقات می‌بینیم که حجم معاملات در نمادی به صورت غیرعادی افزایش پیدا می‌کند و به یکباره چندین برابر میانگین چند روز گذشته، در طول یک روز معامله می‌شود. این نکته با احتمال زیاد می‌تواند اولین سیگنال در خصوص ایجاد تحرکات و وقوع اتفاقاتی مهم در سهم باشد. از طرفی همگام با این موضوع، باید جهت حرکت قیمتی سهم را در نظر داشت که آیا همگام با افزایش حجم شاهد کاهش قیمت سهم بوده ایم و یا افزایش قیمت سهم. به عنوان مثال حجم معاملات سهم در کادر قرمز به طور میانگین حدود 6 میلیون می باشد ولی به یکباره حجم معاملات سهم در باکس سبز رنگ به 14 و 11 میلیون رسیده است و این نشان از یک هشدار و  بررسی روند حرکتی سهم می باشد.

افزایش حجم معاملات سهم در جهت مثبت، می‌تواند انتظار برای حرکت صعودی سهم در روزهای آینده باشد و حرکت نزولی هم نشان از احتمال انتشار خبر منفی در سهم است که عده ای از این موضوع مطلع هستند و زودتر به فروش سهام اقدام کردند اما این موضوع نمی تواند قطعی باشد که در ادامه در خصوص آن صحبت می کنیم. پس تا اینجا بدانید که حجم در معاملات بسیار مهم می باشد. در ربات تابلو خوانی ما این امکان را فراهم کردیم که شما قادر باشید تمامی حجم های مهم در معاملات را تنها با چند کلیلک مشاهده کنید و در نهایت با بررسی سهام ان شرکت تصمیم به معامله در مورد آن بگیرید.
✅ برای استفاده از این بخش فوق العاده کاربردی در ربات تابلو خوانی بورس کافی است بر روی ” خدمات اختصاصی ” کلیک کرده و سپس بر روی ” سیگنال حجم معاملات ” کلیک کنید. پس از آن شما با 4 گزینه متفاوت مواجه می شوید که شامل بیشترین حجم معاملات به میانگین هفتگی و میانگین ماه و سال و نسبت به حجم شناور می باشد ( در انتهای مقاله در خصوص استفاده از ربات توضیح دادیم)

2) وضعیت تکنیکال سهم

ورود نقدینگی به سهم با حجم معاملات اولین موضوع در بررسی پتانسیل سهم برای رشد قیمت می باشد. دومین عامل وضعیت تکنیکالی سهم است. افزایش حجم معاملات سهم در محدوده های حمایت و مقاومت تکنیکالی، نکته مهمی هست که باید مد نظر قرار گیرد. از نظر تکنیکالی با رسیدن قیمت به حمایت های معتبر در سهم، انتظار افزایش تقاضا و حجم معاملات را داریم و در مقاومت ها هم شاهد افزایش حجم فروش و عرضه های فراوان هستیم . بنابراین ممکن است در سهمی افزایش یکباره حجم معاملات را داشته باشیم و قیمت سهم هم مثبت شود ولی با مشاهده نمودار سهم می‌بینیم که سهم در محدوده مقاومتی خود در حال معامله می باشد و احتمال کاهش قیمت بعد ازآن وجود دارد و این به عنوان یک سیگنال خرید در سهم به حساب نمی‌آید.

فرض کنید در سهمی افزایش یکباره حجم معاملات را داشته باشیم و این افزایش سهم در محدوده حمایت تکنیکالی اتفاق افتاه باشد. در این حالت می‌توان گفت که با افزایش یکباره حجم معاملات و آن هم در محدوده مثبت انتظار رشد قیمت سهم وجود دارد. بنابراین در محدوده های حمایتی سهم حجم معاملات باید بالاتر از میانگین حجم معاملات روزانه باشد. فرض کنید میانگین حجم معاملات در یک هفته کاری گذشته 400،000 سهم باشد؛ بنابراین در محدوده حمایت تکنیکالی نیز باید حداقل 400،000 سهم ( معمولا در حمایت ها حجم به شدت افزایش می یابد)  معامله شود تا بتوان تایید حمایت سهم را داد و این بدین معنی است که اگز در محدوده حمایت تکنیکالی شاهد کاهش حجم معاملات باشیم احتمال شکست محدوده حمایت بسیاری بالا می باشد.

3) قدرت خریدار به فروشنده در سهم

سومین عامل در بررسی ورود و یا خروج نقدینگی به سهم با استفاده از حجم معاملات نسبت قدرت خریدار به فروشنده در سهم می باشد( مقاله نسبت قدرت خریدار به فروشنده را از قبل مطالعه کنید ) باید تعداد خریداران و فروشنده ها و به بیان دیگر قدرت خریدار و فروشنده در سهم مد نظر قرار گیرد. افزایش نسبت تعداد خریدار به فروشنده، نشان دهنده فشار فروش در سهم است که ممکن است ادامه دار باشد. پس بهتر است در این حالت از سهم دوری کنیم و به فکر خرید نباشیم و یا اگر سهم را در سبد سهام داریم، آن را بفروشیم. افزایش حجم معاملات سهم در محدوده های حمایت و مقاومت تکنیکالی، نکته مهمی هست که باید مد نظر قرار گیرد. از نظر تکنیکالی با رسیدن قیمت به حمایت های معتبر در سهم، انتظار افزایش تقاضا و حجم معاملات را داریم و در مقاومت ها هم شاهد افزایش حجم فروش و عرضه های فراوان هستیم.

جمع‌بندی

به نظر من بهتر است با افزایش حجم معاملات سهم، به دنبال علت موضوع باشیم و همزمان موارد ذکر شده را بررسی کنیم تا بتوانیم تصمیم درستی در مورد موقعیت معاملاتی بگیریم. در خصوص حجم معاملات و روند حرکتی قیمت سهم اتفاق نظر مثبتی در بین اهالی بازار وجود ندارد و من هم تا به حال مقاله علمی ندیدم که این موضوع را با روش همبستگی بررسی کند و به همین دلیل به صورت قطع نمی‌توان گفت که یک همبستگی مثبت بین حجم معاملات و روند حرکتی قیمت سهم وجود دارد.

ربات تابلو خوانی در بورس

اما در حال حاضر کار بسیار ساده شده است و شما میتوانید تنها با یک کلیک معاملات مشکوک در نمادها، فیلترهای ورود و خروج پول هوشمند و   کلی امکانات کاربردی دیگر را ربات تابلو خوانی بورس مشاهده کنید.   ابتدا فیلتر شکن خود را روشن کرده و سپس بر روی لینک  یا کلیک کنید تا مستقیما وارد صفحه ربات شوید و از امکانات فراوان این ربات بهره مند شوید.

شاید علاقمند باشید این مقالات را هم مطالعه کنید

نوشته های مشابه

27 دیدگاه در “چگونه ورود نقدینگی به بورس را تشخیص دهیم؟

  1. الهه شهبازی گفت:

    مثل همیشه عالی استاد

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      ممنونم

  2. پوریا گفت:

    سلام استاد …. راهی که بشه با اون خرید های یک شخص حقوقی که به مرور طی یک ماه یا بیشتر و به صورت منظم و خرنده سهمی رو خشک میکنه بخوایم پیدا کنیم چیه؟ مثال این روزها سهم هرمز و کاری که صندوق زرین بانک شهر داره انجام میده.
    به نظرتون حتما برا بالا بردن قیمت سهم اینکار رو میکنن؟ یا میتونه اهداف جانبی هم داشته باشه؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      باید سهم رو رصد کنید و نسبت خرید حقوقی رو ببینید. اگر حقوقی در یک قیمت معین اقدام به خرید سهم میکند و به صورت مستمر این کار را ادامه دهد به همین دلیل میتوان گفت که در حال خشک کردن سهم می باشد. در سهامدارن عکمده شما میتوانید وضعیت خریداران را هر روز ببینید. از طرفی برخی از حقوقی های فعال هم در لیست سهامداران فعال در هر نماد وجود دارد که میتوانید روزانه مشاهده کنید.

  3. جمیل گفت:

    با سلام اگه امکان هست فیلتر رو طوری قرار بدید که قابل کپی کردن باشه

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      ساختار سایت امکان کپی کردن را نمی دهد. در صدد رفع مشکل هستم

  4. سارا تسبیحی گفت:

    سلام استاد خسته نباشید
    این فیلتر. فیلتر افزایش حجم معاملات است که ممکن است نشان از ورود و یا خروج نقدینگی باشد و نه صرفا ورود نقدینگی. درست است؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      با سلام

      حجم معاملات سیگنال ورود و یا خروج نقدینگی است که به همراه افزایش حجم باید قدرت خریدار و از طرفی محدوده تکنیکالی سهم را مورد بررسی قرار دهید. ویدئو رو کامل ببینید

      1. سارا تسبیحی گفت:

        سلام و خسته نباشید استاد. بله متوجه هستم ولی چون داخل متن عنوان کرده بودید که این فیلتر ورود نقدینگی رو نشون میده کمی ابهام برام بوجود اومده بود.. ممنون از پاسخگوییتون..

        1. mehdi afzalian گفت:

          سلام

          در متن توضیحات داده شد

  5. علي گفت:

    سلام

    وقت بخير استاد

    ممنون از مقالات روان و عالي شما

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      سپاس

  6. فرزاد گفت:

    درود استاد
    استاد در پاراگراف آخر اون فیلتر مربوط به حجم معاملات است ولی شما در سطر چهارم نوشتید:
    دستور زیر فیلتر ورود نقدینگی به سهم را نشان میدهد.

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      ورود و یا خروج نقدینگی معمولا با حجم خودش رو نشون میده

    2. امیرحسام گفت:

      سلام خدمت جنابعالی خسته نباشید میگم بابت زحماتی که میکشین
      بعد از ان که سرانه خرید حقیقی و حقوقی رو حساب کردیم دقیقا از کجا بفهمیم چه اندازه نقدینگی از سهم خادج شده یا وارد شده منظورم اندازه دقیق ورود با خروخ پول به میلیارد

      ممنونم

      1. mehdi afzalian گفت:

        سلام

        اختلاف سرانه حقیقی ها

  7. قدرت عبداللهی گفت:

    سلام استاد
    ضمن سپاس از هم مطالب عالی و هم حوصله ای که در جواب دادن به خرج می دهید.
    خواستم بدونم قطعیت تشخیص ورود یا خروج نقدینگی به سهم چیست؟
    برای مثال در سهم نوری تاریخ اول آبان هم حجم زیاد خورده هم نسبت خریدار به فروشنده حقیقی بالا می باشد (قدرت خریدار بالا) ولی از نظر تکنیکالی نزدیک یک کانال رنج هستیم و در ضمن کندل روز با اینکه نسبت به روز قبل با گپ مثبت زیاد باز شده ولی نزولی بسته است.
    سپاسگزار می شم در این خصوص راهنماییهای قانع کننده ارائه بفرمایید.

    1. mehdi afzalian گفت:

      با سلام
      حجم معاملات بهترین ابزار برای تشخیص ورود و خروج نقدینگی هست ولی برای شرکت های بزرگ خیلی نمیشه حساب کرد.
      عموما برای شرکت های کوچک تر میشه به سادگی تشخیص داد

  8. mohalv گفت:

    سلام استاد
    معمولا افزایش حجم معاملات باید چه مقدار بیشتر از حجم معمول معاملات یک سهم باشد که مطمئن باشیم نقدینگی وارد سهم شده است و این مقایسه رو در چه بازه زمانی باید انجام دهیم؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      معمولا باید بیشتر از 3 برابر باشد. البته باید با توجه به مولفه های دیگر بررسی کنید که آیا ورود نقدینگی بوده یا خروج نقدینگی

  9. علی گفت:

    عالی بود ممنون

    1. mehdi afzalian گفت:

      با سلام

      ممنون

  10. جواد گفت:

    سلام وقتتون به خیر
    تو کانالای مختلفتون هر روز نمودارری میذارید از برایند نقدینگی در نمادی خاص
    میحواستم بپرسم این نمودارا چجوری محاسبه میشن، اگر برایند ورود و خروج نقدینگی نمادی برای مثال ۱میلیارده این یک میلیارد از کجا به دست میاد

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      این نمودار از اختلاف حقیقی در خرید و فروش به دست میاد

  11. سجاد گفت:

    سلام و خسته نباشید. تو کانالا دیده میشه که میگن:
    حدود 1430 میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها به بازار تزریق شد
    این عدد رو چجوری محاسبه میکنن؟ تو کامنت ها دیدم گفتین از “اختلاف حقیقی در خرید و فروش”
    این رو من از کجا باید به دست بیارم؟ آیا باید هر روز بقرم صفحه گزارش ها TSE و همه رو دانلود کنم و یکی یکی تفریق کنم؟ یا جایی هست که این رو نشون بده؟؟

    1. mehdi afzalian گفت:

      سلام

      با استفاده از فیلتر نویسی

  12. هادی گفت:

    سلام و باتشکر فراوان
    من تو خیلی از کانال ها میبینم که نمودار ورود پول یا ارزش معاملات روز مشخص رو میذارن
    میشه بپرسم چجوری میشه این نمودارو چک کرد
    من هیچ سایتی نتونستم این نمودارو ببینم
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *