پول هوشمند را چگونه تشخیص دهیم
پول هوشمند یکی از روش هایی است که برخی از سرمایه گذاران برای تشخیص ورود نقدینگی سهم و یا صنعت از آن استفاده میکنند. گاهی اوقات شاید شنیده باشید که پول هوشمند وارد بازار سرمایه شده است و یا پول هوشمند وارد فلان صنعت شده است. آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که پول هوشمند چیست و چگونه میتوان ورود آن به بازار سرمایه را تشخیص داد. پول هوشمند عموما تحت سرمایه نهادی و به صورت منسجم وارد بازار می شود و نمی توان آن را سرمایه گذاری اندک و مستقل نام برد و اثرات آن به صورت افزایش حجم و ارزش معاملات به صورت یکباره در بازار می باشد.
پول هوشمند عمدتا در موج ابتدایی وارد بازار شده و هیجاناتی را در آن ایجاد می کند که خود موجب تحریک ورود سرمایه گذاران در مرحله بعدی می شود که این نیز همگام با خروج مرحله به مرحله پول های هوشمند در بازار صورت می گیرد و لایه های آخر خریداران نیز عموما بازنده این بازی می باشند پس ورود این سرمایه ها را نمی توان با عنوان استراتژی برد- برد نام برد. بلکه زنجیره ورود و خروج پول هوشمند به گونه ای می باشد که دسته های آخر خریدار عموما بازنده می باشند
پول هوشمند چه زمانی وارد بازار می شود و چه کسانی از آن منتفع می شوند
1- زمانی که وضعیت بازار نامساعد است و همه اظهار نا امیدی میکنند و به نوعی فشار فروش در سهم بالا می باشد و تقاضایی برای سهام شرکت ها وجود ندارد آنجاست که پول هوشمند می تواند وارد بازار شود و آرام آرام شروع به خرید سهام کند و بعد از حمع آوری سهم، اقدام به افزایش قیمت سهم می کنند.
2- جایی که قیمت ها به پایین ترین حد خود رسیده و اصطلاحا قیمت ها کف می باشند.
در این هنگام بازیگران اصلی سهم تحت عنوان سرمایه نهادی وارد بازار می شوند و شروع به خرید سهام شرکت ها می کنند و یک موج قوی را در سهام شرکت ها ایجاد میکنند. زمانی که قیمت ها حدود 10 درصد افزایش پیدا کرد در بازیگران ثانویه و خرد بازار هیجان زیادی برای خرید سهام ایجاد می شود تا از رالی ایجاد شده در بازار جا نمانند. این زمان همان زمانی می باشد که اخبار و شایعات بازار حسابی داغ و بهترین خبرهایی که در صنعت وجود دارد شکوفا می شود و اینجاست که هدف گذاری در خصوص قیمت سهم بسیار افزایش یافته و به محدوده 100 تا 200 درصد می رسد و همه سرمایه گذاران از رشد قیمت سهام صحبت می کنند.
بعد از یک رشد خوب در قیمت سهام، پول هوشمند شروع به خروج از سهم میکند و این فرایند طی چند روز ادامه دارد و به همین دلیل ریزش قیمت ها در این نوع سرمایه گذاری سریع می باشد و سرمایه گذاران ثانویه و خرد که در قسمت بالا در خصوص ان صحبت شد آخرین بازندگان سهم می باشند. معمولا این سرمایه گذاران متوجه خروج پول بعد از رشد قیمتی نمی شوند و از آنجایی که حجم هم در ریزش های قیمتی بالا می باشد پیش خود می گویند که ” حجم ها بالاست و به نظر این اصلاح قیمتی می باشد و انتظار رشد قیمت سهم در آینده وجود دارد” در صورتی که این تفکر اشتباه می باشد و کاهش قیمت به همراه حجم های سنگین در واقع قسمتی از بازی می باشد که بخشی از رویه ورود و خروج پول هوشمند می باشد.
مثالی از ورود پول هوشمند در صنایع
پول هوشمند زمانی که در بازار وارد می شود عموما روند های بزرگی را ایجاد می کند. به عنوان مثال می توان رشد سهام گروه خودروسازی در دی و بهمن 94 را صرفا ورود پول هوشمند در این صنعت دانست. به گونه ای که در ابتدای حرکت قیمت ها به کمترین حد خود رسیده بودند و نا امیدی کامل در این صنعت و در رشد قیمتی سهام این گروه ایجاد شد. اما به یکباره در بسیاری از نمادهای گروه حجم معاملات به شدت افزایش یافت و همگام با آن خبرهای به شدت مثبتی از سهام این گروه و قراردادهای مختلف آن در بازار منتشر شد و تارگت های قیمتی سهم نیز همچنان بالا بود. در این مرحله سرمایه گذاران خرد بازار و بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری شروع به سرمایه گذاری در شرکت های گروه خودروسازی کردند و قیمت ها نیز بیش از 100 درصد افزایش یافت. بعد از آن به یکباره همگام با خروج پول از این گروه قیمت ها به شدت کاهش پیدا کرد.
چگونه ورود پول هوشمند در یک صنعت را تشخیص دهیم.
یکی از نشانه های ورود یا خروج پول هوشمند در صنایع ارزش معاملات روزانه آن می باشد. برای رصد کردن ارزش معاملات هر صنعت به دو روش می توانید عمل کنید.
روش اول: در روش اول که بسیار ساده است نیازی به اینهمه کار و محاسبه ندارید. بلکه ما در ربات تابلوخوانی رصدخونه آن را برای شما ساده سازی کرده ایم. ابتدا فیلتر شکن خود را روشن کرده و سپس بر روی لینک یا کلیک کنید تا مستقیما وارد صفحه ربات شوید. سپس در منو ربات بر روز گزینه گزارش بازار کلیک کنید. در زیر منو گزارش بازار بر روی دکمه جدول صنایع کلیک کنید. در این جدول ارزش معاملات روزانه کلیه صنایع قرار میگیرد که می توانید هر صنعت را با میانگین ارزش معاملاتش مقایسه کنید و در صورتی که شاهد تغییر زیادی بودید به دنبال بررسی ورود و خروج پول هوشمند در ان صنعت باشید.
فرض کنید که در جدول بالا گروه خودرو ارزش معاملات بالایی داشته و شمکوک به ورود پول هوشمند است. در این حالت کافی است وارد بخش خدمات اختصاصی ربات شود و در زیر منو ” جستجو صنایع ” نام صنعت خودرو را وارد کنید. با جدول زیر مواجه می شوید. در این حالت قادرید به راحتی با معیارهایی که در ادامه در خصوص آن صحبت میکنیم ورود و یا خروج پول هوشمند به صنعت را تشخیص دهید.
روش دوم: به صورت کلی در سایت مدیریت فناوری بورس تهران هر سرمایه گذاری روزانه قادر به دیدن ارزش معاملات هر صنعت می باشد و به وسیله آن می تواند ورود یا خروج نقدینگی به صنعت را تشخیص دهد. برای دیدن ارزش معاملات روزانه هر صنعت کافی است وارد سایت tsetmc شوید. در تب ها بالای بر روی بورس اوراق بهادار کلیک کنید و در مرحله بعدی در تب های پایین آن بر روی شاخص ها کلیک کنید. در قسمت برترین گروه های صنعت می توانید ارزش معاملات هر صنعت را مشاهده کنید. در این مرحله بهتر است که ارزش معاملات هر صنعت را به صورت روزانه در اکسل ثبت کنید تا زمانی که تغییر ارزش معاملات در یک صنعت به یکباره افزایش یافت بتوانید متوجه شوید و آن صنعت را رصد کنید. معمولا افزایش 2 الی 3 برابری ارزش معاملات هر صنعت نسبت به میانگین آن در روزهای قبل می تواند نشان دهنده ورود و یا خروج نقدینگی به صنعت باشد. حال با توجه به وضعیت نمادهای آن صنعت و بررسی موقعیت تکنیکالی آن ورود و یا خروج نقدینگی را تشخیص دهید.
شکل زیر شاخص گروه خودرو در تحلیل تکنیکال ورشد 213 درصدی در شاخص این گروه را نشان میدهد که به سادگی میتوان ورود نقدینگی را مشاهده کرد.
فیلتر ورود / خروج پول هوشمند به سهم
زمانی که ما از پول هوشمند به پول صحبت میکنیم منظور همان حجم معاملاتی می باشد که به صورت غیرعادی در سهم معامله می شود. حال این میتواند ورود پول هوشمند باشد و یا خروج پول هوشمند. پس فیلتری نیاز داریم تا بتواند حجم های غیرعادی را نمایش دهد. برای دسترسی به حجم های غیرعادی که شامل تغییرات حجم نسبت به میانگین هفتگی، تغییرات حجم نسبت به میانگین ماه و … کافی است وارد ربات تابلوخوانی رصدخونه شوید و در منو ” خدمات اختصاصی” تغییرات حجم را به سادگی به صورت روزانه رصد کنید. با کلیک بر روی هر یک از گزینه ها در شکل زیر نمادهایی را مشاهده میکنید که ورود و خروج پول هوشمند در آنها اتفاق افتاده است.
برخی از نشانه های ورود پول هوشمند به سهم
پول هوشمند دارای برخی از نشانه هایی می باشد که با تشخیص آن میتوان ورود نقدینگی به سهم یا صنعت را تشخیص داد. اما این نکته را باید در نظر داشت که شناخت پول هوشمند به سادگی هم نمی باشد و نیاز به این است که سرمایه گذارن در بازار تجربه لازم را داشته باشند. چرا کا گاهی اوقات حجم معاملات و ارزش معاملات که به عنوان نشانه از ورود پول هوشمند می باشد برعکس عمل کند و حتی شاهد نقدینگی در سهم باشیم. در زیر برخی از نشانه های پول هوشمند آورده شده است.
1- حجم معاملات در سهم به یکباره افزایش می یابد
2- نسبت قدرت خریدار به فروشنده کاهش می یابد به گونه ای خریداران با تعداد کم ولی با حجم های بالا شروع به خرید سهم میکنند.
3- جمع آوری سهم به صورت آهسته نمی باشد و به یکباره صورت میگیرد.
4- قیمت ها بعد از کاهش قیمت در یک محدوده ای مانند فنر فشرده می شوند.
همانطور که در این مقاله ذکر شد پول هوشمند می تواند به بازار و یا یک صنعت و یا یک سهم نیز وارد شود که هر کدام از آنها دارای شرایط خاص می باشد. البته با برخی از فیلترها می توان ورود و یا خروج پول هوشمند به یک سهم را بررسی کرد که در مقاله ای که لینک داده شده میتوانید آن را مطالعه کنید. برای شناخت ورود نقدینگی هوشمند به بازار هم می توان از ارزش معاملات روزانه به گونه ای موثر عمل کرد؛ به گونه ای که معمولا میانگین ارزش معاملات روزانه در بازار در محدوده ای می باشد که اگر از آن محدوده شاهد ارزش معاملات دو تا 3 برابری باشیم میتوان گفت که نقدینگی به کل بازار وارد شده است. برای درک ورود نقدینگی به بازار مقاله را مطالعه کنید.
فیلتر ورود / خروج پول هوشمند به سهم
—————————————————————————————————-
شاید علاقمند باشید این مقالات را هم مطالعه کنید
خرید پله ای و اشتباه رایج سرمایه گذاران در این روش
با سلام
ممنون از توضیحات
موافقم
ولی بنظر من بصورت اهسته در کف قیمت شروع به جمع کردن سهم می کنند
ارادتمند
سلام
بله در صورتی که کف قیمت شرایط داشته باشه
در جواب دوستی که گفتن آهسته در کف جمع میکنن اون با این فرق داره .
سلام
بله درسته
سلام در بند ۲ نشانه های ورود پول هوشمند
کاهش قدرت خریدار یا افزایش قدرت، چون وقتی تعداد کمی حجم بالایی می خرند مگه نشان از قدرت خریداران نیست؟
ممنون از مطالب مفیدتون
شما در بررسی قدرت باید نسبت در نظر بگیرید
وقتی نسبت کاهش پیدا میکنه یعنی خریداران قوی تر هستند
سلام. ببخشید تعداد مهم نیست؟ مثلا نسبت خرید به فروش اگر ۶به۱۶ باشه فرقی با نسبت خرید اگر ۱۵۰ به ۱۶۰ باشه نداره یا از نظر تعدادی هم مهمه؟
ممنون
سلام
در خصوص این بخش در یک مقاله به نام تابلوخوانی بازار توضیح کامل داده شد. هدف نسبت خریدار به فروشنده هست. به عنوان مثال اگر 5 خریدار داشته باشید و 15 فروشنده نسبت شما معادل 0.33 میشه ولی اگر 40 خریدار داشته باشید و 20 فروشنده این نسبت برابر 2 میشه. این نشون میده که نسبت 2 قدرت خرید نداره.
پیشنهاد میکنم مقاله مربوطه رو حتما مطالعه کنید
استاد منظور من اینه که نسبت خریدار ۵به ۱۰ با نسبت خریدار ۲۰ به ۴۰ فرقی نداره؟؟؟
سلام
این مقاله رو در لینک زیر مطالعه کنید.
http://mehdiafzalian.com/%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1/
خوندم ولی چیزی در مورد سوال من نگفته بود؟!؟!
حدودا حجم چند برابر میانگین ماهانه باشد تا بگیم نماد حجم خورده است؟؟ برای دسترسی به فیلترها از کجا میتونیم پیدا کنیم
حدودا حجم چند برابر میانگین ماهانه باشد تا بگیم نماد حجم خورده است؟؟
سلام
مثال میزنم. اگر حجم معاملات به صورت میانگین 400000 سهم باشه باید حدود 2 تا 2.5 برابر حجم افزایش پیدا کنه
سلام لطفا مثالی واضحتر از ورود پول هوشمند بزنید…با تصویر تابلو ممنون
با سلام
گروه خودرو مثال زده شده است. فرض كنيد ارزش معاملات يك گروه به صورت ميانگين روزانه ٤٠ ميايارد تومان باشد. اگر ارزش معاملات گروه به يكباره دو برابر شود نشان از ورود پول هوسمند به گروه است
با سلام. مطلب مفیدی بود. فقط در مورد خروج پول هوشمند. کاهش قیمت و حجم های بالا را مد نظر باید قرار داد یا اینکه نشانه های بهتری نیز وجود دارد . برای مثال در سهم های در چند وقت اخیر رشد بالا و حجم های بالایی داشته اند اما در محدوده های مقاومتی سریعا حجم های بالا و کاهش قیمتی رخ داده . آیا این نشانه خروج پول هوشمند است؟ و سیگنال فروش محسوب میشود؟ آیا کاهش قدرت خریدار نشانه های خروج پول است. مثلا در سهم خاهن در چند وقت اخیر حقوقی در حجم بالا و کاهش قیمت به شدت خرید کرده و حقیقی فروشنده بوده این چطوری تفسیر میشود؟
لطفا در مورد نحوه شناخت خروج پول هوشمند نیز بیشتر توضیح دهید.
با تشکر
سلام
چند فاکتور هست که باید بررسی کنید. اینکه در محدوده مقاومت حجم معاملات بالا هست و قدرت فروش وجود دارد میتواند نشانه ای از خروج پول باشد.
برای ورود پول هوشمند باید حجم معاملات را برای ورود بررسی کنید.
در چند مقاله مجزا در خصوص ورود و خروج پول هوشمند توضیح داده شده است.
سلام
منظور از پول هوشمند چیست ( چرا به این نام پول هوشمند ) نام می برید
پول که خود نمی تواند مسیر را تشخیص دهد که کجا برود
این صاحب پول است که به آن حرکت می دهد و به بازار از این احساسات فراوان بین سهامداران وجود دارد
من معتقد هستم این احساسات انسانها و جو بازار است که به پول حرکت می دهد
و تحلیکران آن را هدفمند می کنند و با بررسی سهم و سیکنال دهی بزگان بازار آنرا جهت می دهند ( برای مبتدیان تازه وارد )
و دلایل ……….
با سلام
بله دقیقا همین تعریفی که کردید
به این نوع پول هوشمند می گویند
سلام و خداقوت
چرا می گویید «ورود نقدینگی سهم»؟
مگر در ازای خرید توسط خریداران، فروشندگان خروج نمی کنند.
در واقع پول جدیدی به سهم وارد نمی شود که بگوییم ورود پول. چون فقط پول دست به دست شده و سهامداران تغییر کرده اند.
خیلی ممنون میشم توضیح بدید. متشکرم
سلام
قدرت خریدار به فروشنده مهم هست. عرضه و تقاضا که با هم برابر است ولی قدرت خریدار نشان دهنده ورود هست. در این بین هم عده ای ممکن هست فروشنده باشن. ولی اگر سهمی به طور میانگین 50000 تا معامله شود و به یکباره به 3000000 برسد یعنی شاهد ورود نقدینگی هستیم. هر چند خریدار در سهم باشد
در کد به کد شدن هم حجم معاملات به یکباره افزایش می یابد.
چطور این دو را از هم تشخیص دهیم؟
متشکرم
با استفاده از فیلتر میتونید تشخیص دهید.
مقاله کد به کد کردن رو بخونید. نوع سیگنالش متفاوت هست
توضیحات از سایت های دیگر بهتر و کاربردی تر بود متشکر از شما
ممنون